28.2.2024

Suomen Pakkaustuottajat Oy mukana PacTec-messuilla 13.–14.3.2024

Suomen Pakkaustuottajat Oy (SPT) on mukana pakkaus- ja materiaalinkäsittelyalan PacTec-messuilla, jotka järjestetään 13.–14.3.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma kokoaa jälleen alan ammattilaiset yhteen ja ajankohtaisten kysymysten ääreen. SPT toivottaa yritysten sekä median edustajat tervetulleiksi osastolle 3c49.

Keskiviikkona 13.3. klo 10.30 messujen PacTec Stagella kuullaan SPT:n oma messupuheenvuoro Finnish consumer plastic packaging recycling in Site Zero. Sen pitää kumppaniyritys Svensk Plaståtervinning Ab:n (SPÅ) toimitusjohtaja Mattias Philipsson.

Svensk Plaståtervinning Ab on Ruotsin johtava muovipakkausten kierrättäjä. Sen Site Zero on maailman suurin ja tehokkain muovipakkausten lajittelu- ja kierrätyslaitos, jonka tavoitteena on myös hiilineutraalius. SPT tekee yrityksen kanssa yhteistyötä kuluttajamuovipakkausten kierrätyksessä ja edistää Suomen muovinkierrätystavoitteiden vastuullista saavuttamista.

Mattias Philipsson ja SPT:n toimitusjohtajaPekka Tommola ovat paikalla tavattavissa sekä haastateltavissa ennen ja jälkeen esityksen keskiviikkona klo 9–10 ja klo 11–12.

SPT tarjoaa tietoa, opastusta ja palvelua tuottajavastuun hoitoon

Tuottajavastuun säännökset ja käytännöt ovat muuttumassa, joten yritysten tulee nyt aktiivisesti huolehtia oma tuottajavastuusopimuksensa ajan tasalle. Merkittäviä asiaan liittyvä muutoksia ovat

• yritysten velvoite kuulua vain yhteen pakkaustuottajayhteisöön 1.1.2025 alkaen

• usean tuottajayhteisön hybridisopimuksen irtisanoutuminen viimeistään 30.6.2024

• pakkausten tuottajavastuuta koskevan 1 MEUR:n liikevaihtorajan poistuminen 1.1.2024

• palvelu- ja viljelijäpakkausten tuottajamääritelmän muutos 1.1.2024.

Suomen Pakkaustuottajat Oy:n messuosastolla 3c49 SPT:n tiimi vastaa mielellään yritysten ja median edustajien kysymyksiin ja keskustelee muistakin pakkauskierrätykseen liittyvistä aiheista koko tapahtuman ajan. Rekisteröidy maksutta kävijäksi tästä.

Lisätietoja:Suomen Pakkaustuottajat Oy, toimitusjohtaja Pekka Tommola: pekka.tommola@suomenpakkaustuottajat.fi

Suomen Pakkaustuottajat Oy (SPT)on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhteisö, joka vastaa kartonki-, lasi-, metalli-, muovi- ja puupakkausten kierrätyksestä Suomessa. SPT palvelee tuottajayhteisönä kaikkien pakkausmateriaalien kierrätyksessä noin 4700 asiakasyritystä. Vuonna 2023 SPT:n liikevaihto oli 38 MEUR ja markkinaosuus noin 90 %.

Mattias Philipsson, CEO, Svensk Plaståtervinning Ab. Foto: Peter Holgersson AB