5.1.2023

Kuluttajamuovipakkausten ohjaaminen tuottajayhteisöiden vastaanottoterminaaleihin

Vuoden 2023 alusta pakkausten kiinteistökeräys laajenee monella paikkakunnalla. Samalla tuottajayhteisöiden vastaanottoterminaaliverkosto on muuttunut ja erityisesti muovipakkauksia vastaanottavien terminaalien määrä on kasvanut. 

Suomen Pakkaustuottajat Oy (SPT) ja Suomen Uusiomuovi Oy (SUM) tuottajayhteisöinä vastaavat muovipakkausten keräyksestä ja kierrätyksestä sekä vastaanottoterminaaleista.

Kiinteistöiltä sekä ekopisteiltä kerätyt muovipakkausjätteet tulee toimittaa tuottajayhteisöiden terminaaleihin. Keräysliikkeet voivat vapaasti valita, mihin tuottajayhteisön terminaaliin materiaalit toimittavat. Tärkeintä on muistaa raportoida vastaanottavalle terminaalille, mistä kuorma on peräisin.

Esimerkki
Joensuun alueella voidaan valita kahdesta terminaalista (Encore Joensuu ja Itä-Suomen Murskauskeskus Joensuu) logistiikkaan parhaiten sopiva

Keräysliikkeen on hyvä olla etukäteen yhteydessä uuteen terminaaliin ennen toimitusten aloittamista asiakastietojen avaamista varten.

Vastaanottoterminaalit raportoivat tuottajayhteisöille vastaanottamansa materiaalien määrät, alkuperän sekä muut tarvittavat tiedot.

Vastaanottoterminaalit
Liitteenä tuottajayhteisöiden muovipakkausten vastaanottoterminaalilistaus.

Lisätietoja antavat:

Suomen Pakkaustuottajat Oy
Sanna Peltola, Operatiivinen päällikkö
Puhelin 050 385 4548
sanna.peltola@suomenpakkaustuottajat.fi

Suomen Uusiomuovi Oy
Katja Laitinen, Kierrätysvalmentaja
Puhelin 050 407 3959
katja.laitinen@uusiomuovi.fi